Cinefòrum amb el documental “Bye Bye Belgium”

17 febrer 2010 at 0:04

Projecció del documental “Bye Bye Belgium”
divendres 26 de febrer, 21h Sala del Cinquantenari de l’Ateneu.

Amb la presència de:

Santi Ibàñez, actor (“el Beni del Cor de la Ciutat”)
Carme Forcadell, vicepresidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir
Moderarà el fòrum Pere Font, periodista

Sinopsi

El 13 de desembre de 2006 el presentador de l’informatiu de la Radio Télévision Belgique Française (RTBF) anuncia la fi de Bèlgica. El rei decideix marxar, el Parlament flamenc declara la independència i l’insalvable conflicte comunitari esdevé un problema d’estat. Durant la nit es van succeint una sèrie d’esdeveniments i de preses de possessió com a conseqüència de la secessió flamenca.

El teleespectador assisteix atònit a la divisió del país.

Els flamencs i els valons, seran millors com a veïns que com a cohabitants? Què passarà amb Brussel·les, la capital belga i la major seu de les institucions de la Unió Europea? Com es durà a terme el repartiment dels béns comuns: el ferrocarril, la seguretat social, el deute nacional i les riqueses del país?

La primera hora de la fi del regne de Bèlgica és un documental de ficció que preveu un escenari de ruptura tan improbable per a alguns com desitjable per a altres. Periodistes, polítics i economistes s’interpreten a si mateixos a la pantalla.

El 13 de desembre de 2006 restarà a la memòria televisiva com un moment únic: el dia en què la RTBF es va atrevir a posar en escena la fi de Bèlgica. Ficció? Anticipació? Provocació? Aquest programa de culte no deixarà a ningú indiferent.

Programa de mà

Entry filed under: Uncategorized.

Debat televisiu amb alcaldes del Baix Llobregat Els dijous del mes de març, la Independència a debat.


Rep les actualitzacions de Sant Just Decideix al teu correu

Uneix altres 14 subscriptors

Segueix-nos al facebook


A %d bloguers els agrada això: