Crònica del primer debat sobre la Independència (veïns i veïnes)

11 Març 2010 at 0:03

El Dijous dia 4 de març a les 19:30h Sant Just Decideix vam iniciar el cicle de debats sobre la Independència: ELS DIJOUS, LA INDEPENDÈNCIA A DEBAT. Concretament, el primer debat sobre la Dependència o la Independència de Catalunya va ser un debat entre els veïns i les veïnes de Sant Just Desvern. Més de 40 persones de totes les edats van acudir a les Golfes de Can Ginestar als voltants de les 19:30. El debat va començar després dels 10 minuts de cortesia. En un primer moment la coordinadora i el portaveu de Sant Just Decideix van explicar com aniria el debat: que no era un debat per venir a escoltar sinó a participar, que s’hi podien expressar, amb respecte, totes i cada una de les idees… Seguidament van projectar una presentació amb tot de dades per motivar el debat i el torn de paraules. El debat es desenvoluparia seguint els següents punts: “economia”, “llengua i cultura”, “política i societat” i unes dades històriques. Tot i que la gran majoria dels participants al debat eren favorables a la Independència de Catalunya, el debat va ser viu i, en certs moments, apassionat. Els punts que creiem que van ser més rellevants van ser els següents:
-que la Independència sembla que generi “por”, por alguns independentistes preocupats per l’endemà del “Dia D”, por a alguns partits polítics, i por als no independentistes o a l’estat espanyol.
-que “s’ha de convèncer” als indecisos que la Independència portarà més progrés i millores substancials i de base a la societat catalana.
-que la UE i la resta del món no s’hi oposarien
-que la llengua i la cultura estarien més protegides (però no salvades)
-que la nova immigració és més favorable a la Independència que la immigració dels anys 60-70
-…
El debat va durar quasi bé una hora i mitja i tothom se’n va anar molt content i amb ganes de més. Esperem que aquestes “ganes de més” generin més públic en el proper “debat de partits polítics locals”, que tindrà lloc el dijous dia 11 de març a les 19:30 al Casal de Joves i pels quals ja han assegurat l’assistència els següents partits: PSC, CIU, ICV, ERC i RCAT

Entry filed under: Uncategorized.

Crònica del cinefòrum amb “Bye Bye Belgium” Els joves de Sant Just també volen decidir


Rep les actualitzacions de Sant Just Decideix al teu correu

Uneix altres 14 subscriptors

Segueix-nos al facebook


A %d bloguers els agrada això: