COMUNICAT DE PREMSA 25A (22h)

25 Abril 2010 at 21:15 1 comentari

La Plataforma Cívica Sant Just Decideix, organitzadora de la Consulta sobre la Independència a Sant Just Desvern, té el plaer d’informar que el desenvolupament de la jornada electoral i festiva que s’ha dut a terme a l’Ateneu ha estat un èxit. Però aquest èxit d’avui és petit si mirem amb perspectiva els sis mesos de treball que hem anat deixant enrere dia a dia. Realment hem de dir que l’èxit d’avui no s’explica sense un treball ben fet, una bona organització i moltes hores que tots els voluntaris i les voluntàries han restat del seu descans diari.

Aquesta feina ben feta l’ha subratllada l’Anna Arqué, responsable de comunicació de la Coordinadora Nacional, que ha estat qui ha acompanyat els dos observadors internacionals que han arribat cap a les 10:30 del matí: l’Edgardo Vazquez, de la campanya del President Barack Obama a Puerto Rico, i Jan Jambon, parlamentari flamenc al Parlament belga. Els dos observadors internacionals han lloat l’organització, l’ordre, la transparència… i han al·lucinat amb el fet que tot l’acte d’avui (i els actes dels mesos anteriors) els haguem dut a terme els veïns i veïnes voluntaris.

Deu minuts després d’arribar l’Edgardo Vázquez i el Jan Jambon, ha arribat la persona que ens ha fet sortir a tots els telenotícies i butlletins informatius. El president del FC Barcelona Joan Laporta. No ha vingut un President: el de la Generalitat de Catalunya i veí de Sant Just Desvern cridat avui a les urnes, José Montilla, però sí que ha vingut “l’altre president”: el que passeja pel món la seva catalanitat triomfant i desacomplexada. La presència del president del FC. Barcelona i dels dos observadors internacionals a l’Ateneu de Sant Just ens ha d’omplir d’un orgull sa: d’aquell orgull del qui sap que ha fet bé les coses.

La participació a la consulta ha estat notable. La premsa dirà que ha estat baixa arreu de Catalunya, però ja ho dèiem ahir durant l’acte de final de campanya a Can Ginestar: no ens ha d’importar tant el % de la participació! Ens ha d’importar, sobretot, l’haver-hi arribat; i també el fet d’haver organitzat amb èxit els debats del mes de març, les festes infantil i juvenil, el porta a porta, les jornades de comunicació, el debat de l’abril, el cinefòrum, l’acte d’ahir, el vot anticipat i el gran acte d’avui. I tot per dur la Independència de Catalunya a primer terme de l’actualitat santjustenca. I per dir al món que a Catalunya alguns veïns i veïnes comencen a no deixar que els partits polítics facin i desfacin sols la vida del país.

L’èxit d’avui també es pot mesurar pels mitjans de comunicació, de Catalunya i de l’estranger que han vingut: El primer, Nació Digital, i després TV3, Catalunya Ràdio, el diari Avui, Canal 9, TVE, La Vall de Verç, M6 (que és un canal francès que ha entrevistat durant 20 minuts el president Laporta), i les dues que ens han cobert i ajudat sempre i a les quals donem les gràcies emotivament: Televisió d’Esplugues i Ràdio Desvern. En un darrer moment també ha aparegut el diari Público i Antena 3 televisió. I tot i que aquesta darrera remarcarà que las consultas estan respaldadas por CiU i ERC, hem d’estar ben contents que a Espanya coneguin: l’alt nivell democràtic que s’ha assolit avui a Catalunya i a Sant Just Desvern, i també que en ple segle XXI, la “democràcia espanyola” ha de permetre que es parli tranquil·lament sobre la Independència de Catalunya.

Pel que fa a dades de participació: un cop tancades les portes del Col·legi electoral, a les 20h del dia 25 d’Abril de 2010, el nombre de santjustencs i santjustenques que avui i durant totes les jornades de Vot Anticipat han votat sobre la independència de Catalunya és de: 2.372, xifra que suposa un 19, 68% del cens electoral.

PARTICIPACIÓ: 2.372 vots (19,68% del cens)

VOTS SI: 2.193 (92,45%)

VOTS NO: 112 (4,72%)

VOTS EN BLANC: 66 (2,78%)

VOTS NULS: 1 (0,04%)

VOTS NO VÀLIDABLES SEGONS EL CENS: 42 (comptabilitzats arribaríem al 20,05% del cens de participació)

Aquí s’acaba el primer capítol del llibre de Sant Just Decideix. Els voluntaris i voluntàries, autors del llibre, no sabem quants capítols més tindrà, però és segur que la voluntat és no posar aquí el punt i final. Seria una irresponsabilitat massa gran. L’Alcalde d’aquest poble, el sr. Perpinyà, ens preguntava què passaria després de la Consulta; encara no ho sabem, però el que està clar és que aquí no acaba res sinó que tant sols comença. Avui, a Sant Just, ha nascut una manera nova de fer democràcia, una nova manera de decidir, de participar, una nova manera de construir la Catalunya del futur.

Entry filed under: Uncategorized.

Actualització dades participació 17:45h Anàlisi dels resultats del conjunt de consultes fetes al 25A

1 comentari

  • 1. Alex  |  25 Abril 2010 a les 23:09

    Estic orgullos i feliç de les dades obtingudes, i m’ompla de gratitut ser Català.


Rep les actualitzacions de Sant Just Decideix al teu correu

Uneix altres 14 subscriptors

Segueix-nos al facebook


A %d bloguers els agrada això: