Preguntes

El dia 25 d’abril tots els veïns empadronats a Sant Just Desvern i majors de 16 anys estan cridats a les urnes per contestar aquesta pregunta:

ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, DINS LA UNIÓ EUROPEA DELS POBLES?

1. QUI PODRÀ VOTAR?
Poden votar tots els veïns i veïnes de Sant Just Desvern que el dia 25 d’abril tinguin 16 anys, amb independència del seu origen o nacionalitat. Els veïns són considerats ciutadans, a tots els efectes.

2. COM ES VOTARÀ?
Mitjançant vot secret dipositat en una urna. Les opcions seran SÍ – NO – BLANC. Hi haurà totes les garanties per tal que ningú no sàpiga quina opció has triat.

3. CAL ENSENYAR ALGUN DOCUMENT, PER VOTAR?
Sí, caldrà mostrar a la mesa electoral l’original d’algun dels següents documents, que acrediti la teva identitat i que resideixes a Sant Just Desvern:

  • Document Nacional d’Identitat
  • Passaport
  • Targeta de residència (NIE)
  • Certificat d’inscripció al registre comunitari (NIE)

Si l’adreça que consta en algun d’aquests documents és de Sant Just Desvern podràs votar sense res més.

4. I SI CAP DELS DOCUMENTS QUE IDENTIFIQUEN EL VOTANT NO ACREDITA EL MEU DOMICILI A SANT JUST DESVERN?Si en el DNI, passaport o targeta de residència o de comunitari, hi consta una adreça en un municipi que no és el municipi de Sant Just Desvern, hauràs de poder acreditar la teva residència mitjançant el certificat o el volant d’empadronament o de convivència, que expedeix l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

5. QUAN I ON VOTAR?
El dia 25 d’octubre de 9h a 20 a l’Ateneu de Sant Just Desvern (c/Ateneu, 3 i 5) o a través del vot anticipat o fedetari (llegeix més avall)

També pots votar anticipadament (clica requadre per veure-ho més gran)

Vot fedatari

En cas d’impossibilitat per a personar-se a votar tant el 25 d’abril al col·legi electoral de l’Ateneu com a les oficines de recollida de vot anticipat (veure requadre), la Junta Electoral de SantJustDecideix! ha establert que un fedatari nomenat per la pròpia Junta Electoral, i a petició del votant, pugui passar a recollir el seu vot al seu domicili garantint en tot cas la legalitat i confidencialitat del vot.

Aquest servei està especialment destinat a persones amb mobilitat reduïda. Aquest servei es pot estendre a altres causes que justifiquin la impossibilitat de personar-se per votar el 25 d’abril, data de la consulta, i prèviament en les oficines de recollida de vot anticipat.

En cap cas s’atendran reclamacions que només optimitzin el confort logístic o horari del votant. Les oficines de vot anticipat han de servir per a poder trobar el moment d’exercir el vot de tota aquella persona que realment pugui desplaçar-se i personar-s’hi. Les peticions de recollida de vot mitjançant fedatari s’han de fer personalment mitjançant una de les dues vies següent:

– e-mail a info@santjustdecideix.cat,

– telefonant a la Junta Electoral al número 618 649 479.

Si coneixes algú que es trobi en circumstàncies tals que la recollida de vot mitjançant fedatari sigui necessària, perquè pugui exercir el seu dret a vot, agrairem que li comuniquis que disposa d’aquesta opció per poder exercir el seu dret a vot en el referèndum sobre la Independència de Sant Just Desvern que es celebrarà el proper 25 d’abril.

6. QUEDA REGISTRAT ENLLOC, EL NOM O NÚMERO DE DOCUMENT DE LA PERSONA QUE VOTA?
En votar, per garantir que el referèndum es fa amb totes les garanties, els membres de la mesa electoral han d’escriure el número d’identificació dels votants en un ordinador.  Mai no recolliran, per tant, dades com el nom, els cognom ni adreça.
Tan bon punt hagi acabat el recompte de vots, el mateix dia 25 a la nit, es procedirà a suprimir públicament el fitxer on s’hauran emmagatzemat tots els números d’identificació.

7. ÉS LEGAL LA CONSULTA?
Sí. Una Consulta organitzada des de la societat civil és perfectament legal i complirà amb un protocol que n’assegurarà la fiabilitat i seguretat. Així podrà ser homologada pels observadors internacionals i premsa acreditada d’arreu que validaran i valoraran la Consulta.

8. PER QUÈ ANAR A VOTAR SI NO ÉS VINCULANT?
La majoria de referèndums celebrats a l’Estat espanyol durant les darreres dècades han estat de caràcter consultiu (no vinculant). En aquest cas, l’objectiu d’aquest referèndum és saber què pensa la població de Sant Just Desvern sobre la independència de la nació catalana, és a dir que quant més alta sigui la participació, més fidel a la realitat serà al resultat.

9. SERVEIX D’ALGUNA COSA HAVER VOTAT?
Sí.
Com a ciutadà i veí, si votes estàs expressant la teva voluntat, estàs participant en la vida de la teva comunitat, i col·labores a definir el projecte social i de país.

10. I QUÈ ÉS “SANTJUSTDECIDEIX!”? És comissió que organitza la Consulta sobre la Independència a Sant Just Desvern. L’objectiu de “SantJustDecideix!” és que els santjustencs/ques expressem de forma lliure, pacífica i democràtica la nostra opinió sobre la Independència de Catalunya. En aquest sentit Sant Just Decideix! no prèn partit per cap opció de vot.

11. QUI HI HA DARRERA DE “SANTJUSTDECIDEIX!”?
Prop de 200 santjustencs/ques que hi participen de forma voluntària i a títol individual (no hi participen els partits politics). Així mateix, Sant Just Decideix! es financia exclusivament d’aportacions voluntàries.

Reglament Electoral (PDF)

QUALSEVOL ALTRA PREGUNTA, ENS PODEU ESCRIURE A:

info@santjustdecideix.cat


A %d bloguers els agrada això: